Ik ben ooit begonnen met een studie economie. Ik deed het goed op school, met name wiskunde en economie waren favoriet, dus een logische conclusie was de VU in Amsterdam. Vanaf mijn 15e ‘werkte’ ik iedere zomer op de optiebeurs in Chicago als vakantiebaantje. Alles wees richting een carrière in de financiële wereld.

Niet op m’n plek

Zo rond mijn 28ste besefte ik echter dat ik niet op mijn plek zat. Nergens eigenlijk. Niet op het werk bij het effectenkantoor in Amsterdam en niet privé. Dit gevoel, dit besef leidde tot een scheiding en het opzeggen van mijn baan. Er volgde een intense periode van (onder)zoeken, wat dan wel? De strijd tussen mind en gevoel was in alle hevigheid losgebarsten.

Acteren

Een belangrijke en mooie leer-episode als actrice volgde. Ik deed een opleiding in Amsterdam, onder andere bij de Trap en de Joe Weston Studio. Deze “wetenschap van menselijk gedrag” (dat is nl wat je bestudeert als acteur) opende veel gesloten deuren in mijzelf. Want opeens bevond ik mij in een omgeving waarin fouten maken juist was toegestaan! Van die fouten kon je namelijk leren.

Dit in tegenstelling van de werkcultuur waar ik uit vandaan kwam, waar een gemaakte fout veel geld kon kosten.

Nieuwe wereld

Een nieuwe wereld ging voor mij open! Een wereld vol creatie, inspiratie en fantasie. Een wereld waarin risico nemen een andere betekenis kreeg. Een leven waarin ik voor het eerst mijn gevoel niet meer onderdrukte. Ik besefte hoe krachtig de werking is van het durven toelaten van gevoelens en emoties in jezelf. En nog een stapje verder, dat juist in het aanvaarden van gevoelens de ruimte zit om sterker en krachtiger in het leven te staan.

Dat in het aanvaarden van gevoelens de vrijheid verborgen zit.

Afrika

Ik ben de liefde van mijn leven tegengekomen. We hebben meer dan 2 jaar met een Landrover door Afrika gereisd. Met een tentje op het dak 38 landen bezocht. Aan een film gewerkt in Marokko, twee maanden in de Sahara doorgebracht, aanwezig mogen zijn bij originele rituelen van de Dogon in Mali, met sjamanen gewerkt in Namibië, gorilla’s gezocht in Kameroen, een ongeluk gehad in Gabon, vastgezeten tussen de leeuwen in Tanzania, bijna opgepakt door het leger in Sudan en nog veel meer…Een ongelooflijk avontuur over een prachtig continent!

Maar ook een hele heftige en intense reis naar binnen. Wat hebben wij veel over het leven geleerd.

Hoe kan ik ertoe doen?

Tijdens deze reis en tijdens specifieke ontmoetingen, besefte ik wat ik echt wil betekenen in dit leven:

Hoe kan ik er toe doen in het leven van de ander. Hoe kan ik in dienst staan van anderen.

Wat kan ik bijdragen om het lijden van een ander te verlichten.

Respectful Confrontation

Terug in Nederland heb ik me gespecialiseerd in Respectful Confrontation. Ik ben internationaal gecertificeerd NLP trainer en systemisch begeleider. Ik werk met meditatie en mindfulness technieken. Ik ben Reiki-master en gebruik lichaamswerk en ademhalingstechnieken als ingang naar het lichaam om beter met stress te leren /kunnen omgaan.

De mind en het gevoel kunnen wel degelijk goed samenwerken. Dat maakt ons als mens uniek. Laten we dit dan ook op een goede manier gebruiken. Verbeter de relatie met jezelf. Verbeter de relatie met de ander. Verbeter het leven hier op aarde.